Hoe kies je een krabpaal voor jouw kat?

De lijst met benodigdheden die je nodig hebt bij het adopteren van een nieuwe kat of kitten kan veel zijn. krabpaal
Eten, kattenbak, speelgoed, slaapplek, krabpaal, nagelknipper, borstel… het is overweldigend! Alleen al winkelen voor een krabpaal betekent bijvoorbeeld de confrontatie met tientallen maten, vormen en materialen. Bij het kiezen van dit belangrijke accessoire kan het leren denken als een kat de dingen een beetje gemakkelijker maken. Een krabpaal is essentieel voor elke gezonde, gelukkige kat. Katten moeten een uitlaatklep hebben voor hun drang om te krabben, dus het plaatsen van een paal voor dat doel kan uw meubels, gordijnen en vloerbedekking van vernietiging redden. Katten gebruiken hun krabpaal ook om zich uit te rekken, te oefenen en te spelen, dus het vinden van een geschikte krabpaal is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van een kat. Alle katten hebben klauwen aan hun voor- en achterpoten. De achterste zijn voornamelijk voor jeuk en om te klimmen, terwijl de voorste klauwen een kat helpen een prooi te vangen en vast te houden. Zowel voor- als achterklauwen kunnen indien nodig ook als verdediging worden gebruikt. Net als menselijke vingernagels blijven kattenklauwen groeien gedurende het hele leven van een kat en hebben ze regelmatig aandacht nodig. De meeste katten zorgen hier zelf voor, door met hun tanden aan hun achterste klauwscheden te trekken, waardoor de scherpe nieuwe klauwen eronder zichtbaar worden. Voor hun voorklauwen is het gemakkelijker om hun nagels in wat materiaal te haken en naar beneden te trekken, waarbij de oude omhulsels worden verwijderd om de nieuwe nagels bloot te leggen. Buitenkatten gebruiken meestal boomstronken of houten palen om hun voorklauwen te slijpen. Als een kat enige tijd buiten heeft doorgebracht, kan hij genieten van een houten krabpaal om hem aan het buitenleven te herinneren. Sommige ondernemende kattenliefhebbers brengen brandhout of kleine stronken naar binnen voor het plezier van hun kat, terwijl anderen krabpalen kopen die zijn gemaakt van natuurlijke stammen. Een ander materiaal naar keuze is golfkarton. Voordelige kartonnen palen zijn gemakkelijk te vervangen en spreken veel katten aan. Meestal liggen ze plat op de grond en kunnen ze worden geleverd met een speeltje om de kat te verleiden eraan te krabben. Omdat veel katten dol zijn op kartonnen palen en ze vaak vrij goedkoop zijn, beginnen kattenbezitters vaak met deze optie voordat ze overstappen op een meer uitgebreide en dure kattenmeubel. Een andere populaire optie is een paal bedekt met ruw sisaltouw. De sisal heeft hetzelfde doel als boomschors buiten: het vangt de voorste nagels zodat de kat naar beneden kan trekken en de schede kan loslaten om de nieuwe klauw eronder bloot te leggen. Sisalpalen kosten iets meer dan kartonnen wegwerpposten, maar ze zijn duurzaam en gaan jaren mee voordat ze moeten worden vervangen. Veel katten gebruiken graag palen die bedekt zijn met sisal. Sommige krabpalen die in winkels worden verkocht, zijn bedekt met vloerbedekking. Hoewel het tapijt hetzelfde doel heeft als sisal, lijkt het vaak op het tapijt dat op trappen en vloeren in huizen wordt aangetroffen. Sommige katten maken misschien geen onderscheid tussen het tapijt op hun krabpaal en dat in de rest van het huis. Deze katten trekken vaak aan trappen en vloeren met tapijt en hebben meestal baat bij een overstap naar een paal die van een ander materiaal is gemaakt. Voor de meeste katten zijn de stevigheid en stabiliteit van een krabpaal zelfs belangrijker dan het materiaal van de constructie. Katten steken veel energie in het slijpen van hun klauwen en ze kunnen niet uitbundig krabben als de paal niet rechtop blijft staan. Een houten of sisalpaal moet worden bevestigd aan een stevige basis die niet wiebelt als de kat krabt. Een wiebelige paal kan ook op een grotere basis worden genageld voor meer stabiliteit. Kartonnen palen die plat op de grond liggen, moeten groot genoeg zijn voor de kat om erop te staan ​​en tegelijkertijd te krabben. Een andere factor om te overwegen is de hoogte van de paal. Katten reiken omhoog en trekken naar beneden tegen de paal, dus de paal van een kat moet minstens half zo hoog zijn als hij is, zodat hij zich kan uitrekken. Hoe groter en steviger de paal, hoe groter de kans dat een kat de paal verkiest boven een bank of fauteuil. Ten slotte speelt de plaatsing van de krabpaal in huis een rol bij de acceptatie van de paal door een kat. Buitenkatten krabben prominente markeringen in hun territorium en laten zowel geur- als visuele waarschuwingen achter voor andere katachtige indringers. Om dezelfde reden kiezen veel katten die aan meubels krabben voor een stoelarm of tafelpoot, zodat iedereen die de kamer of het huis binnenkomt meteen weet op welk territorium ze zich bevinden. Of het nu gaat om een kartonnen, houten of sisal, verticaal of horizontaal, eenvoudige of uitgebreide krabpaal er is een effectieve krabpaal om elke veeleisende kat en eigenaar tevreden te stellen. Het kiezen van een paal om je kat te plezieren kan een avontuur zijn, met krachtig krabben en spinnen als beloning.